Städa på rätt sätt

Blog post description.

1/5/20232 min read

5 enkla städtips för ett rent hem!


Det kan lätt bli stressigt att både hinna med att vila efter en lång veckas arbete och samtidigt hinna förbereda helgens aktiviteter. Oavsett om det vankas fest eller en trevlig middag är det viktigt att välkomna gästerna på ett trevligt sätt. Förbered inför kvällen med en grundlig och enkel städning på ett effektivt sätt så att du kan fokusera på till exempel matlagningen eller spelaktiviteter. Vi delar med oss 5 enkla tips på hur du snabbt och effektivt kan få det fräscht och städat hemma på nolltid.


1. Vädra hemma!
Ett instängt rum i några dagar kan snabbt börja lukta lite konstigt. Därför är det viktigt att man vädrar hemmet regelbundet för att förbättra luftkvaliteten. Att vädra fungerar också bra som ett bekämpningsmedel mot mögel hemma, med fel vädring stannar för mycket fuktig luft i rummet.

2. Töm soporna i alla rum
Ett hem kan snabbt lukta illa och dra till sig oönskade kryp i hemmet om man glömmer kvar sopor under diskbänken eller i en papperskorg. Har du dessutom tillagat köttprodukter som ligger kvar i soporna är det av hygieniska skäl viktigt att tömma papperskorgen. Värme tillsammans med kött sprider oönskade bakterier och drar till sig flugor.

3. Få bort alla dammråttor
Ofta består damm av vanliga saker som inte är särskilt farliga för vår hälsa, men damm kan också innehålla mögel, bakterier, virus och kvalster. På grund av detta är det så viktigt att regelbundet damma rent hemma för att inte andas in farliga saker. Detta gäller särskilt om man har småbarn som ofta är på golvet.

4. Plocka undan saker hemma
Ett hem kan snabbt se mycket stökigare ut än vanligt när det ligger massa saker överallt hemma, allt från barnleksaker, kläder, skor och sladdar. Börja med att plocka upp saker från golvet så kommer du snabbt att se att det börjar se ordentligt ut hemma.

5. Investera i doftpinnar!
Efter en grundlig städning i hemmet är det viktigt att man avslutar på rätt sätt. Ställ ut doftpinnar i badrum och vardagsrum, de härliga dofterna kommer snabbt att sprida sig genom rummen och lyfta ditt hem till skyarna. Ett rent hem luktar rent!

Kundtjänst:
Vi finns tillgängliga för dig om du har frågor eller funderingar om våra tjänster.

Kontakta oss

Besök adress:
Roted 102, 873 95 Ullånger
Björnstugan

Kontakt uppgifter:
Info@hogakustenstad.se
070-366 43 70